Malzemeler
• 3 adet tavuk göğüs eti (küp şeklinde doğranmış)
• 1 kaşık margarin
• 1 adet orta boy soğan
• Karabiber
• Tuz
Hamur İçin
• 1 paket kuru maya
• 1 su bardağı ılık süt
• 1 su bardağı ılık su
• 1 su bardağı sıvıyağ
• 1 adet yumurta sarısı (üzerine sürülecek)
• Aldığı kadar un
Yapılışı
Soğanları soyup yemeklik doğrayın. Tencereye margarini ve soğanları katıp soteleyin. Tavuk göğüs etini küçük doğrayın ve soğanlara ekleyip kavurun. Karabiberi ve tuzunu ekledikten sonra soğumaya bırakın. Mayalı hamur için, yoğurma kabına su ve sütü alın ve mayayı eritin. 10 dakika kabarmasını bekleyin. Sıvıyağ ve unu da ekleyip kulak memesinden yumuşak bir hamur yoğurun. Yoğurduktan sonra üzerine nemli bir bez örtün ve hamuru dinlendirin. Hamur mayalandıktan sonra küçük bezeler koparın ve tavuklu karışımı koyup yuvarlayın. Hazırladığınız poğaçaları tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısını sürüp 190 C’ ye ayarlı fırında 45 dakika kızarana kadar pişirin. Üzerine susam, çörek otu ve kekik serpiştirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder