Pages

Ads 468x60px

22 Eylül 2012 Cumartesi

Muzlu Krep


Pazar kahvaltılarının vazgeçilmezi krepleri, mevsim meyveleriyle birleştirip hafif tatlılar yaratmak en sevdiğim tariflerdendir. Bizim evde çok sevilen, tamamen hayal gücünüze ve damak zevkinize göre çeşitlendirebileceğiniz o lezzetlerden biri de, işte bu Muzlu Kreptir.
Muzlu Krep
Malzemeler
•    1 su bardağı süt
•    2 yumurta
•    1 paket vanilya
•    1 su bardağı un
•    1.5 çay bardağı toz şeker
•    İçerisine, 3 muz
Üzeri İçin
•    Süzme çiçek balı
•    Pudra şekeri
Yapılışı
1.   Yumurta, tozşeker, vanilya, un ve sütü mikserle çırpın.
2.   Teflon tavayı hafifçe yağlayın ve krep hamurundan 1 kepçe kadarını tavaya dökün.
3.   İki tarafınıda hafif kızarıncaya kadar pişirin.
4.   Hamur bitinceye kadar işlemi tekrarlayın.
5.   Kreplerin üzerlerine bal döküp ve aralarına muz dilimleri yerleştirerek servis edin.
Afiyet olsun.
Notlar:
•    İsteğe göre üzerinde çikolata sosu dökebilir ve hindistan ceviziyle süsleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız