Ricotta, İtalyan mutfağının en ünlü peynirlerinden birisidir. Ayrıca hem lezzetli hem de yapımı çok pratik… Sizde bu peyniri evde hazırlayarak Pazar kahvaltılarınızı daha keyifli bir hale getirebilir ve farklı lezzetleri tatma şansı yakalayabilirsiniz.
Malzemeler
• 1 litre süt
• 250 ml kefir
Üzeri İçin
• Çeri domatesi
• Karabiber
• Kırmızı pulbiber
• Taze nane
Yapılışı
1. Çelik tencereye sütü ve kefiri boşaltın.
2. Tencereyi ocağa koyun ve ateşi iyice açın ve dibi tutmayacak şekilde iyice karıştırarak pişirin.
3. Süt ısındığında karıştırmayı bırakın.
4. Süt kesilmeye başladığında spatula yardımıyla karıştırın.
5. Süt tam kesildiğinde bütün parçalar yüzeye çıktığında ocaktan alın.
6. Hazırladığınız peyniri tülbentte koyun ve tülbendi sürekli kıvırarak içindeki bütün suyu iyice süzün.
7. Tülbentten çıkardığınız peyniri üzerine iyice bastırarak derin bir kaseye yerleştirin ve 2-3 saat buzdolabında bekletin.
8. Çeri domateslerini fırında közleyin.
9. Buzdolabında beklettiğiniz peyniri servis tabağına ters çevirerek çıkartın.
10. Üzerine kırmızı pulbiber ve karabiber serpip közlenmiş çeri domatesleri ve nane yaprakları ile süsleyip servis edin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder