Malzemeler
• 2 paket burçak bisküvi
• 120 gr. bardak toz şeker
• 100 gr. eritilmiş tereyağı
• 3 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
• 500 gr. labne peynir
• 3 adet yumurta
• Limon
Sosu İçin:
• 50 gr. tereyağı
• 1 adet yumurta
• 1 adet yumurta sarısı
• 120 gr. toz şeker
• 6 yemek kaşığı limon suyu
• 2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
Yapılışı
Bisküvileri robota koyun ve toz haline getirin..Eritilmiş tereyağını da ekleyin ve iyice karıştırın..Kelepçeli kalıbın dibini yağlı kağıtla kaplayın..Bisküvileri kalıbın tabanına yayın. Yaklşık 2 cm olsun.. Buzdolabında 1 saat kadar bekletin. Labneyi, şekeri, limon kabuğu rendesini bir kaba alarak çırpın. Yumurtaları teker teker kırın ve çırpmaya devam edin. İyice karışınca buzdolabından kalıbı çıkarın ve üzerine bu karışımı dökün... Fırın tepsisine yerleştirerek önceden ısıtılmış fırında 180 °C üzeri kızarana kadar pişirin (ortalama 50 dk. sürüyor.) pişirin. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Bu arada bir kâseye tüm sos malzemelerini koyun ve bu kâseyi kaynar su dolu bir sos tenceresine oturtun. Yaklaşık on dakika kısık ateşte benmari usulü sosu hazırlayın. Daha sonra yağı ekleyin ve 10 dk . daha sürekli karıştırarak pişirin. Kâseyi su dolu tencereden çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuyan sosu, cheesecake üzerine yayın ve buzdolabına kaldırın. Gece boyu buzdolabında bekletin. Ne kadar dinlenirse tadı o kadar güzel olur. Servisten önce kelepçeli kalıptan çıkartarak dilimleyin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder