Sağlık küpü olan pekmezin faydalarını saymakla bitiremeyiz. Ama ben size önemli birkaç faydasını söylemek istiyorum. Pekmez kanı artırır, enerji verir ve iştahı açar. Ayrıca çokta lezzetlidir. Sizde bu kadar sağlıklı bir besini benim gibi kıtır kıtır bir tartla bütünleştirmek isterseniz bu tarifi kesinlikle denemelisiniz. Lezzetinin keyfini çıkarırken sağlığınızı koruyacağınız bir tarif bu...
Malzemeler
Hamuru İçin
• 215 gr un
• 55 gr pudra şeker
• 1 yumurtanın sarısı
• 125 gr soğuk tereyağı
Üzeri İçin
• 1 limonun rendelenmiş kabuğu
• 2 yemek kaşığı limon suyu
• 1,5 su bardağı taze ekmek parçaları
• 2,5 su bardağı pekmez
Yapılışı
1. Unu bir kaba eleyerek pudra şekeri ekleyip harmanlayın.
2. Küp şeklinde kestiğiniz tereyağlarını ekmek kırıntısı görünümünde olana kadar parmak uçlarınızla karıştırın.
3. Yumurta sarısını ilave edip yoğurun.
4. Hamuru streç folyoya sarıp buzdolabında 1 saat bekletin.
5. Hamuru 2 yağlı kağıt arasında tart kalıbından daha büyük açın.
6. Üstte bulunan yağlı kağıdı kaldırın.
7. Altta bulunan yağlı kağıt birlikte hamuru yağlanmış tart kalıbı üzerine ters çevirerek alın.
8. Elinizle hafifçe bastırarak hamuru kalıbın içine yerleştirin.
9. Yağlı kağıdı hamurun üzerinden aldıktan sonra kenarından taşan hamuru bıçakla kesin.
10. Üzerini çatalla ara ara delin.
11. Üzerine yağlı kağıt serip ağırlık yapması için kuru bakliyat serpin.
12. Önceden 180 C’ye ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
13. Kalıbı fırından alıp üzerinde bulunan kuru bakliyatı yağlı kağıtla birlikte alın.
14. Pekmezi tencereye alın ve incelip akıcı bir hale gelene kadar pişirin.
15. Ekmekleri iyice ufalayıp pekmeze ekleyin.
16. Limonun rendelenmiş kabuğu ve suyunu karışıma ekleyip karıştırın.
17. Hazırladığınız bu karışımı tart hamurunun üzerine yayın.
18. Tart hamurundan artan parçaları birleştirip merdane ile açın.
19. Açtığınız hamuru incecik şeritler halinde kesin.
20. Şeritleri pekmezli karışımın üzerine dizin.
21. Önceden 180 C’ye ısıtılmış fırında 10 dakika pişirip ılınmaya bırakın.
22. Ilıdıktan sonra servis edin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder