Fransız mutfak kültüründen mükemmel bir kahvaltı tarifi… Yaz aylarında, sabah kahvaltısı başta olmak üzere istediğiniz her öğün tüketebileceğiniz Dondurmalı Fransız Tostu bizim sofralarımıza da farklı bir alışkanlık kazandırıyor. Ekmek üzerine konan meyve püresi ve dondurmasıyla muhteşem bir lezzet...
Malzemeler
• 4 dilim beyaz tost ekmeği
• 1 adet yumurta
• 1 su bardağı süt
• 1 paket vanilya
• 3 yemek kaşığı toz şeker
• 250 gr. çilek ve ahududu
• 1 yemek kaşığı toz şeker
• 4 top vanilyalı dondurma
Kızartmak İçin:
• Sıvı yağ
Yapılışı
1. Derin bir kapta süt, yumurta, vanilya ve şekeri mikserle çırpın.
2. Ekmek dilimlerinin iki tarafınıda bu karışıma iyice bastırın.
3. Tavaya 1 çay bardağı sıvı yağ koyup ekmeklerin iki tarafınıda kızartın ve soğumaya bırakın.
4. Çilekleri ve ahududuları doğrayarak tencerede şekerle birlikte suyunu çekinceye kadar pişirin.
5. Ekmekleri servis tabağına alarak üzerine meyve püresini paylaştırıp bir top dondurma ile servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder