Pages

Ads 468x60px

23 Eylül 2012 Pazar

Portakallı Tart


Portakalın mis gibi kokusu ve ferah lezzetiyle hazırladığım bu tart hafif ve lezzetli bir tarif... Sizde bu lezzeti pratik bir şekilde hazırlayarak afiyetle yiyebilirsiniz...
Portakallı Tart
Malzemeler
Hamuru İçin
•    1+1/4 su bardağı un (150 gr)
•    5 yemek kaşığı pudra şekeri (40 gr)
•    7 yemek kaşığı tereyağı (90 gr)
•    2 adet yumurta sarısı
•    ¼ su bardağı mısır unu (25 gr)
•    1 tatlı kaşığı toz vanilya
•    1 tatlı kaşığı tereyağı (kalıpları yağlamak için)
Portakallı Krema İçin
•    ¼ su bardağı un
•    2 su bardağı süt
•    ¼ su bardağı mısır nişastası
•    1 çay kaşığı toz vanilya
•    ½ adet portakal kabuğu rendesi
•    2 yemek kaşığı portakal suyu
•    1 yemek kaşığı tereyağı
•    ½ su bardağı toz şeker
•    100 ml krema
Üzeri İçin
•    4 adet zarları temizlenmiş portakal dilimleri
•    Tart jölesi
Yapılışı
1.   Unu, mısır ununu ve pudra şekerini yoğurma kabına alıp küp kesilmiş soğuk tereyağını ilave ederek parmak uçlarınızla yoğurun.
2.   Vanilyayı yumurta sarılarına ilave ederek mikser ile yaklaşık 30 saniye çırpın.
3.   Çırpılmış yumurtaları unlu karışıma ilave edip yoğurmaya devam edin.
4.   Hazırladığınız hamuru streç film ile sarıp 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
5.   1 tatlı kaşığı tereyağını eritip tart kalıbınızı yağlayın.
6.   Tart hamurunu buzdolabından çıkarıp un serpilmiş tezgahta 0,5 mm kalınlığında açın.
7.   Tart kalıbınıza açtığınız hamuru yayın.
8.   Elinizle düzeltin ve taban kısımlarının yerleştiğinden emin olun ve çatalla delin.
9.   Hamurun üzerine yağlı kağıt serin ve ağırlık yapması için nohut taneleri koyun.
10. Önceden 200 C’ye ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
11. Nohut tanelerini alıp 5 dakika daha pişirin.
12. Kalıptan çıkarttığınız tartı tel ızgara üzerinde soğutun.
13. Portakallı krema için sıvı krema hariç tüm malzemeyi karıştırıp muhallebi kıvamında pişirin.
14. Kaynamaya başlayınca altını kapatıp arada sırada karıştırarak üzeri kabuk bağlamadan soğutun.
15. Kremayı ilave edip mikserle 6-7 dakika çırpın.
16. Soğuyan tart hamurunun üzerine hazırladığınız kremayı yayın.
17. Tart jölesini paketin arkasındaki tarife göre hazırlayın.
18. Portakal dilimlerini tartın üzerine dizdikten sonra tart jölesini üzerine dökün ve dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız