Pages

Ads 468x60px

22 Eylül 2012 Cumartesi

Kıymalı Poğaça


İçinde bulunduğumuz Ramazan ayı nedeniyle sürekli Sahur vakitleriniz diyorum ama pazar kahvaltılarınız içinde nefis bir Kıymalı Poğaça tarifim var sırada. Poğaçalar peynirlisinden zeytinlisine, ıspanaklısından kıymalısına birçoğumuzun kahvaltı vakitlerinin vazgeçilmezi olmuştur. Özellikle de bu tarifimdeki gibi sıcacık bir çay eşliğinde yumuşak ve bol kıymalı olursa…
Kıymalı Poğaça
Malzemeler
•    1 paket kabartma tozu
•    1 su bardağı zeytinyağı
•    1 su bardağı yoğurt
•    1 yumurtanın akı
•    Aldığı kadar un
•    Tuz
İç Harcı İçin
•    1 soğan
•    250 gr kıyma
•    Karabiber
•    2 yemek kaşığı sıvıyağ
•    Tuz
Üzeri İçin
•    1 yumurta sarısı
•    Çöre otu
Yapılışı
1.   Yoğurt, yumurta, zeytinyağı ve tuzu bir kabta karıştırın.
2.   Üzerine kabartma ve aldığı kadar un ekleyin.
3.   Hamur ele yapışmayacak hale gelene kadar yoğurun.
4.   Soğanı soyup küp şeklinde doğrayın.
5.   Tavaya sıvıyağı koyup ısıtın ve doğradığınız soğanları kıymayla birlikte bu yağda kavurun.
6.   Karabiber ve tuzunu ilave edip soğumaya bırakın.
7.   Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın.
8.   Hamurları çay tabağı büyüklüğünde açıp kıymalı harçları paylaştırın ve ağızlarını açılmayacak şekilde kapatın.
9.   Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörekotu serpiştirin.
10. Önceden 180 C’ ye ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız