Pages

Ads 468x60px

23 Eylül 2012 Pazar

Kayısılı Tart


Nefis meyveli tartlara bayılıyorsunuz fakat yüksek kalorili oldukları için yiyemiyor musunuz? Eğer öyleyse diyet yapanların en çok tükettiği meyvelerden birisi olan kayısı ile yaptığım bu az kalorili ve lezzetli tartı denemelisiniz.D iyet yapanların ve yapmayanların rahatça yiyebilecekleri bu tartı çok beğeneceksiniz.B u arada lezzetine kapılıp ölçüyü kaçırmayın ki diyetinize sağlıklı devam edebilesiniz.:)
Kayısılı Tart
Malzemeler
•    500 gr kayısı
•    2 kahve fincanı un
•    ½ paket kabartma tozu
•    1 kahve fincanı mısır nişastası
•    2 çorba kaşığı light kayısı marmeladı
•    1 çorba kaşığı bal
•    5 çorba kaşığı süt
•    3 yumurta
•    1 limonun rendelenmiş kabuğu
•    1 çay kaşığı tarçın
•    1 kahve fincanı toz şeker
Yapılışı
1.   Kayısıları yıkayın ve 7-8 tanesini ayırın.
2.   Kalanın çekirdeklerini çıkartıp küçük küçük doğrayın.
3.   Yumurta sarılarını aklarından ayırın.
4.   Sarıları derin bir kaseye koyun ve köpük haline gelen kadar çırpın.
5.   Şeker, un, mısır nişastası, doğranmış kayısı, kabartma tozu, limon kabuğu ve tarçını ekleyip karıştırın.
6.   Yumurta aklarını ayrı bir kapta bir tutam tuz ilavesiyle kar haline gelene kadar çırpın ve karışıma ilave edin.
7.   30 cm çapındaki fırın kalıbını yağlayın ve içine hazırladığınız karışımı dökün.
8.   Önceden 200 C’ye ayarlanmış fırında 25 dakika pişirin.
9.   Ayırdığınız kayısıların çekirdeklerini temizleyin ve istediğiniz şekilde keserek tartınızın üzerini süsleyin.
10. Bal ile kayısı marmeladını bir kapta karıştırarak sıcak tarıtın ve kayısıların üzerine gezdirerek dökün.
11. Dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız