Kahvaltı sofralarımızın olmazsa olmazı zeytini, baharatsız ve zeytinyağsız asla soframa getirmiyorum. Kahvaltılıklarımdan en çok zeytine dikkat ederim desem yeridir. Çünkü zeytinin her çeşidini çok seviyor ve daha lezzetli kılmak için baharatlar, limon ve zeytinyağı kullanıyorum. Sahur yemeklerinize de lezzet katacak zeytinleri bir de böyle denemenizi öneriyorum..
Malzemeler
• 900 gr siyah zeytin (Dilerseniz yeşil de kullanabilirsiniz.)
• 3 çorba kaşığı taze kişniş
• 3 çorba kaşığı maydanoz
• 1 diş sarımsak
• 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
• ½ çay kaşığı kimyon
• 3 çorba kaşığı zeytinyağı
• 3 çorba kaşığı limon suyu
Yapılışı
1. Zeytini bir kavanoza doldurup, taze kişniş ve maydanozu doğrayın.
2. Sarımsağın kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin ve zeytinlere ilave edin.
3. Kırmızıbiber, kimyon, zeytinyağı ve limon suyunu ilave ederek karıştırın.
4. Bu karışımı zeytin kavanozuna aktarıp kavanozun kapağını kapatın.
5. Zeytinlerin üzerini geçinceye kadar limonsuyu ve zeytinyağı ilave edebilirsiniz.
6. Kavanozu sık sık çalkalayarak buzdolabında en az 1 hafta dinlendirten sonra servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder