Çileğin yakışmadığı bir tatlı yok sanırım. Hem rengi, hem görüntüsü, hemde tadıyla eklendiği her tarifi güzelleştirip tadına doyulmaz bir lezzet yaratıyor bence. Her diliminde ayrı bir tat, ayrı bir şölen yaşayacağınız bu çilekli tart da, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak.
Malzemeler
• 250 gr margarin
• 2 yumurta
• 1 fincan süt
• 1 su bardağı toz şeker
• 1,5 su bardağı un
• 4 yemek kaşığı kakao
• ½ çay kaşığı karbonat
• 1 paket vanilya
Krema için
• 2 su bardağı süt
• 2 yemek kaşığı un
• 1 yumurta
• 3 yemek kaşığı toz şeker
• 1 paket vanilya
• 1 tatlı kaşığı margarin
Üzeri için
• 300 gr çilek
Yapılışı
1. Margarini eritin.
2. Şeker ve süt ilave edip mikserle karıştırın.
3. Yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin.
4. Un ve karbonatı eleyerek azar azar ilave edin.
5. 28 cm çapında (ters çevrildiğinde ortası çukur olan) tart kalıbını yağlayıp hamuru içine dökün.
6. Önceden 180 C’ye ısıtılmış fırında pişirin.
7. Kremayı hazırlamak için, süt, un, şeker, yumurta ve vanilyayı bir tencerede karıştırıp orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
8. Ocaktan almadan 1-2 dakika önce margarini ekleyip karıştırın.
9. Soğuyan tart tabanınızı kalıptan çıkarıp, ortasındaki boşluğu kremayla doldurun.
10. Çilekleri saplarından ayırıp uzunlamasına dilmleyin ve tartın üzerine dizin.
Afiyet olsun.
Notlar:
• Dilerseniz çileklerin üzerine tart jölesi dökerek parlaklık verebilirsiniz.
• Çileklerin üzerine antep fıstığı serpiştirip, nane yapraklarıyla süsleyerek servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder