Özellikle gelişim çağındaki çocuklara çok faydalı olan ama nedense birçok çocuk tarafından pek fazla sevilmeyen ıspanağı sizde çocuklarınıza yedirmekte zorlanıyorsanız birde bu Mini Ispanaklı Tartlar tarifimi denemelisiniz. Görüntüsüyle bile onları kandırmaya yetecek bu tarif lezzetiyle de hem onları hem de sizi oldukça etkileyecek... :)
Malzemeler
Hamuru için
• 125 gr un
• 75 gr küp şeklinde doğranmış tereyağı
• Tuz
• ½ tatlı kaşığı muskat rendesi
İç Harcı İçin
• 250 gr ıspanak
• 3 adet yumurta sarısı
• 125 gr rendelenmiş kaşar peyniri
• 150 gr süzme yoğurt
• Tuz
• Karabiber
• 2 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı
1. Un, tereyağı, tuzu ve muskat rendesini derin bir kaba alın.
2. Unun aldığı kadar su ekleyip kesme spatulası ile iyice karıştırın.
3. Yumuşak bir hamur elde ettiğinizde yağlanmış kalıplara biraz un yardımıyla açarak yerleştirin.
4. Kalıplara yerleştirdiğiniz hamurları 30 dakika buzdolabında bekletin.
5. Ispanakları yıkayıp kurulayın ve doğrayın.
6. Tereyağunı bir tavada eritin vw doğradığınız ıspanakları suyunu salıp çekene kadar bu yağda kavurun.
7. Kavurduktan sonra laşar peynirini, tuzu, karabiberi, yoğurdu ve yumurta sarılarını ekleyip karıştırın.
8. Hamurları buzdolabından çıkardıktan sonra kalıplardaki hamurların üzerine yağlı kağıt koyup bolca kuru bakliyat serpin.
9. Önceden 200 C’ ye ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.
10. Pişen hamuru fırından çıkarıp bakliyatları ve yağlı kağıdı üzerinden kaldırın.
11. Hazırladığınız ıspanaklı iç malzemeyi hamurlara paylaştırın.
12. Harcı paylaştırdıktan sonra tekrar 200 C’ ye ayarlı fırında 20 dakika pişirin.
13. Sıcak yada soğuk olarak servis edin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder