Mozaik Pastayı sevmeyenimiz yoktur sanırım. Kolayca hazırlanan bu lezzetli pasta yaz kış bizim buzluktan eksik olmaz. Aniden gelen misafirlerime, canım tatlı birşey çektğimde kendime ikram etmeyi çok sevdiğim bu pastanın pratik ve lezzetli tarifini bizimle Nigar hanım paylaşmış. Bu harika tarif ile sizde lezzetli ve pratik Mozaik Pastayı bu yaz dolabınızdan eksik etmeyin..
Malzemeler
• 2 paket petibör bisküvi
• 125 gr. margarin
• 3 su bardağı süt
• 6 yemek kaşığı kakao
• 2 su bardağı şeker
• 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
Yapılışı
Margarini eritin. Kakaoyu ekleyin. Şeker ve sütü ilave ederek puding kıvamına gelinceye kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca kapatın ve ılınmaya bırakın. Bir kaba bisküvileri kırın ve cevizleri ekleyin. Sos soğumadan ekleyin ve karıştırın. Streç filme sarıp rulo şekli verin. 3-4 saat beklettikten sonra, dilimleyerek servis yapın. Yaz aylarında ikram edilebilcek hafif ve lezzetli bi tatlı.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder