Pages

Ads 468x60px

23 Eylül 2012 Pazar

Elmalı Kafes


Dün sohbete davet ettiğim misafirlerime Elmalı Kafes tarifimden hazırladım. Görünüşüne ve lezzetine hayran kaldılar ve bende vakit kaybetmeden bu nefis tarifi sizlerle paylaşmak istedim. Sizde sohbetlerinizde hazırladığım bu tartları sıcacık bir çay eşliğinde misafirlerinize sunabilirsiniz.
Elmalı Kafes
Malzemeler
•    250 gr. tereyağı
•    1 adet yumurta
•    1 çay bardağı pudra şeker
•    1 yemek kaşığı yoğurt
•    2 yemek kaşığı zeytinyağı
•    1 paket vanilya
•    1 paket kabartma tozu
•    3 su bardağı un
İç Malzeme İçin:
•    3 adet elma
•    1 tatlı kaşığı tarçın
•    ½ su bardağı ince dövülmüş ceviz
•    2 yemek kaşığı toz şeker
Yapılışı
1.    Oda sıcaklığındaki tereyağı, yumurta, yoğurt, zeytinyağı ve pudra şekeri bir kapta karıştırın.
2.    Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ilave edip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
3.    Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yağladığınız tartolet kalıplarının içine ince bir tabaka şeklinde eliniz ile yayın.
4.    Üzeri için bir miktar hamur ayırıp iç malzemeyi hazırlamaya başlayın.
5.    İç harcı için; elmaların kabuklarını soyup rendeleyin ve tarçın ile şekeri ilave ederek pişirin.
6.    Ocaktan almadan önce cevizleri ekleyip 2-3 dk. daha pişirerek soğumaya bırakın.
7.    Soğuyan iç harcı tartolet kalıplarının içerisindeki hamurların üzerine paylaştırın.
8.    Ayırdığınız hamurdan parçalar koparıp eliniz ile yuvarlayarak 5’er cm. uzunluğunda çubuklar hazırlayın.
9.    Hamurları elmalı harcın üzerine kafes şeklinde yerleştirin.
10.  Daha önceden ısıtmış olduğunuz 175 °C fırında 25 dk. pişirin.
11.  Elmalı kafesleri servis tabağına alıp ılık olarak servis edin.
Afiyet olsun.
Notlar:
•    Arzu ederseniz üzerine pudra şeker serpebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız